Ezt írták rólunk

2019 Sebesvíz - Lakodalom

Szeretnénk megköszönni Nektek a fergeteges hangulatot, amit déltől egészen hajnalig teremtettetek. Szerencsésnek érezzük magunkat, hogy két ilyen lelkiismeretes, fáradhatatlan zenekar játszott az esküvőnkön, egymást remekül kiegészítve. A Rákóczi-indulót azóta is mindenki emlegeti, sőt a násznép tagjai, azt mondták, hogy életreszóló élmény volt nekik ez a nap. Mi is 100%-osan egyet értünk velük, minden elképzelésünket felül múltátok. Zsiga egy külön szám volt, hálásak vagyunk neki is, hogy vállalta az esküvőnket, az esemény fényét emelve, és minket segítve. Jó volt látni, hogy ennyire jól "működtök" együtt.

Franci és Albi

2017 Visegrádi Palotajátékok


Agyagbanda
Az együttes moldvai zenével foglalkozik. A népzenei keretekből kilépve, közismert dalokat játszva számtalan vidám és szórakoztató pillanatot szerez az érdeklődőknek úgy a vásári forgatagban, mint a Királyi palotában (Herkules-kút) szombaton és vasárnap.

2016 Kocsonya Farsang

Agyagbanda

A moldvai zenével foglalkozó, moldvai táncházakat tartó formáció, a népzenei keretekből kilépve,közismert dalokat játszva számtalan vidám, mulatós, szórakoztató pillanatot szerez a farsang közönségének a vásári forgatagban.


2015 Szegedi Miklósné ( Megyaszó)

Kedves "Agyagbanda" ! Köszönjük a jó sorsnak, hogy összetalálkoztunk! Igazi csemege, mikor a hangszerek mellett a szemek, gesztusok és az egész "test beszél"...

Köszönjük az Agyagbanda Együttesnek ezt a felejthetetlen estét, a magával ragadó hangulatot, ezt az igazi örömzenélést, mikor a közönség nem "csak a zenét" kapja, hanem a zene igazi átéléssel, szeretettel, rajongással történő "tálalását" is !!! Köszönjük, hogy MI részesei lehettünk ennek az élménynek!!! - reméljük, nem utoljára..

2015 Zvolenský  Gabriella (Nagytárkány)

...Árad belőletek a jókedv, a szeretet,nincs emberfia, aki táncra nem perdülne Titeket meghallván...

Barsi Csaba és az Agyagbanda 

Akit már elsodort Barsi Csabáék lendületes -furulya, kaval, kobozra, és kétfenekű dobra épülő- moldvai csángó muzsikája, nem csodálkozik azon, hogy a Várfesztivál különböző rendezvényein miért éppen ők az úgynevezett „házi zenekar”. A csapat tagjaiból sugárzó jókedv és derű nem véletlen: a zenei színvonal és az archaikus csángó zenei kultúra megőrzése mellett fontosnak tartják, hogy az örömzenélés „feeling”-jét is közvetítsék!

Dr. Sikter Péter – Diósgyőri Ady Endre Kulturális és Szabadidő Központ főtanácsosaAgyagbanda

Az Agyagbanda egy létező, fesztiválokon fellépő, táncházakban zenélő - de nem fix összetételű csapat. A zenekar magja Barsi Csaba, és ha őt megkeresik, ő állítja össze bő zenészbaráti körből a "bandát", amelyben így számtalan hangszer megszólal. Többnyire moldvai zenét játszanak. Táncházat és koncertet is vállalnak.

Élő népművészet.hu weboldal
2013 Kocsonya Fesztivál

Játszd újra, Agyagbanda!

2013.02.12. 17:57
A bandavezér Barsi Csaba. Aki még nem hallotta zenélni, nem látta táncolni, hát most ki ne hagyja! Ő maga választja ki, kéri fel azokat, akikkel együtt muzsikál, és gondolhatják, hogy magasra teszi a lécet. Szóval: jön az idén is az Agyagbanda, és újra játszik nekünk. Ismerjék meg őket!
Tavaly is jókedvvel űzték a telet a fesztiválon

2000 augusztusában, a Diósgyőri Várban egy Történelmi Forgatagnak nevezett rendezvényen muzsikusnak fogadtak meg három fiatalembert, akik öt napon keresztül megállás nélkül muzsikáltak. Sokakat elfárasztottak a zenéjükkel, de még többen csodálták őket, hogy milyen vidámsággal, kitartással, lendülettel zenélnek. Ez indította el az Agyagbandát azon az úton, hogy a Diósgyőri Vár rendezvényeinek gyakori meghívottja, házigazda zenekara legyen.
Később kilépve a „vár falain kívülre” egyre több visszatérő rendezvényen, de újabb helyszínen muzsikáltak, vagy tartottak táncházat. Felléptek már a Kaláka Fesztiválon, a Ghymes Fesztiválon (Hegymagas), mulattattak a Miskolci Operafesztiválon, a Fröccsfesztiválon, az Avasi Borangoláson, a Görömbölyi disznótorokon, az Ongai Pálinkafesztiválon, a Nyíregyháza-Sóstói Sörfesztiválon, az Aggteleki Gyümölcs Fesztiválon, a Tardi Hurkafesztiválon, az Ónodi Böllérfesztiválon, a tiszaújvárosi Triatlon Hét rendezvényein, a Tokaj-Hegyalja Piacon, a Miskolci Régiségvásáron, a Mádi Szüreti Napokon, Hegymagas „Minden Földi Jó” programjain, a Visegrádi Palotajátékokon, a Füzéri Vár rendezvényein, és számtalan kisebb rendezvényen. 2010-ben vállaltak először utcai mulattatást a Miskolci Kocsonyafesztiválon. A  moldvai zenével foglalkozó, moldvai táncházakat tartó formáció, a népzenei keretekből sokszor kilépve, szívesen játszik közismert nótákat. Az Agyagbanda alaptagjai: Fáy Ádám, Tóth Arnold, Labant Tamás, Barsi Csaba, de nyitottak a fuzionálásra, más zenészekkel való együtt zenélésre. Eddig már több mint 20 zenész játszott az Agyagbandával -  alkalmi jelleggel.

Borangolás 2014

Még egy zenész, pontosabban egy zenekar. Barsi Csaba és az Agyagbanda, akik a múlt 
évben a Nagyavas Felső hódítói voltak. Tánc és zene nagy hangulat és vidám emberek veszik körül őket mikor elhúzzák a nótánkat. Az idén is a Felsősoron lesznek!!!

2014 Tarcal Teréz Nap

Az Agyagbanda egy 2000 óta különböző fesztiválokon és táncházakban zenélő, nem fix összetételű csapat, melynek a kezdetektől állandó tagja Barsi Csaba állítja össze a zenészbaráti körből az adott alkalomhoz legmegfelelőbb bandát. Rendszerint moldvai csángó zenét játszanak, de a Terézia Napra egy jóval szélesebb repertoárt ismerő felállásban érkeznek.

Hegyalján rendszeresen megfordulnak "hangulatfelelős" alapcsapatként és Tarcal sem ismeretlen terep számukra: már ebben az évben is zenéltek itt a faluban egy másik rendezvényen – ahogy Tállyán, Mádon, Tokajban, és a Sárga Borháznál, a Tokaj-Hegyalja Piacon is…
2014 AGYAGBANDA TÁNCHÁZ! (Teleki Kollégium)


Hangulatos esti táncház készülődik élő zenével, a 14 éve működő elismert zenekar közreműködésévelNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése