Ezt írták rólunk

2017 Visegrádi Palotajátékok

Agyagbanda
Az együttes moldvai zenével foglalkozik. A népzenei keretekből kilépve, közismert dalokat játszva számtalan vidám és szórakoztató pillanatot szerez az érdeklődőknek úgy a vásári forgatagban, mint a Királyi palotában (Herkules-kút) szombaton és vasárnap.

2016 Kocsonya Farsang

Agyagbanda

A moldvai zenével foglalkozó, moldvai táncházakat tartó formáció, a népzenei keretekből kilépve,közismert dalokat játszva számtalan vidám, mulatós, szórakoztató pillanatot szerez a farsang közönségének a vásári forgatagban.


2015 Szegedi Miklósné ( Megyaszó)

Kedves "Agyagbanda" ! Köszönjük a jó sorsnak, hogy összetalálkoztunk! Igazi csemege, mikor a hangszerek mellett a szemek, gesztusok és az egész "test beszél"...

Köszönjük az Agyagbanda Együttesnek ezt a felejthetetlen estét, a magával ragadó hangulatot, ezt az igazi örömzenélést, mikor a közönség nem "csak a zenét" kapja, hanem a zene igazi átéléssel, szeretettel, rajongással történő "tálalását" is !!! Köszönjük, hogy MI részesei lehettünk ennek az élménynek!!! - reméljük, nem utoljára..

2015 Zvolenský  Gabriella (Nagytárkány)

...Árad belőletek a jókedv, a szeretet,nincs emberfia, aki táncra nem perdülne Titeket meghallván...

Barsi Csaba és az Agyagbanda 

Akit már elsodort Barsi Csabáék lendületes -furulya, kaval, kobozra, és kétfenekű dobra épülő- moldvai csángó muzsikája, nem csodálkozik azon, hogy a Várfesztivál különböző rendezvényein miért éppen ők az úgynevezett „házi zenekar”. A csapat tagjaiból sugárzó jókedv és derű nem véletlen: a zenei színvonal és az archaikus csángó zenei kultúra megőrzése mellett fontosnak tartják, hogy az örömzenélés „feeling”-jét is közvetítsék!

Dr. Sikter Péter – Diósgyőri Ady Endre Kulturális és Szabadidő Központ főtanácsosaAgyagbanda

Az Agyagbanda egy létező, fesztiválokon fellépő, táncházakban zenélő - de nem fix összetételű csapat. A zenekar magja Barsi Csaba, és ha őt megkeresik, ő állítja össze bő zenészbaráti körből a "bandát", amelyben így számtalan hangszer megszólal. Többnyire moldvai zenét játszanak. Táncházat és koncertet is vállalnak.

Élő népművészet.hu weboldal
2013 Kocsonya Fesztivál

Játszd újra, Agyagbanda!

2013.02.12. 17:57
A bandavezér Barsi Csaba. Aki még nem hallotta zenélni, nem látta táncolni, hát most ki ne hagyja! Ő maga választja ki, kéri fel azokat, akikkel együtt muzsikál, és gondolhatják, hogy magasra teszi a lécet. Szóval: jön az idén is az Agyagbanda, és újra játszik nekünk. Ismerjék meg őket!
Tavaly is jókedvvel űzték a telet a fesztiválon

2000 augusztusában, a Diósgyőri Várban egy Történelmi Forgatagnak nevezett rendezvényen muzsikusnak fogadtak meg három fiatalembert, akik öt napon keresztül megállás nélkül muzsikáltak. Sokakat elfárasztottak a zenéjükkel, de még többen csodálták őket, hogy milyen vidámsággal, kitartással, lendülettel zenélnek. Ez indította el az Agyagbandát azon az úton, hogy a Diósgyőri Vár rendezvényeinek gyakori meghívottja, házigazda zenekara legyen.
Később kilépve a „vár falain kívülre” egyre több visszatérő rendezvényen, de újabb helyszínen muzsikáltak, vagy tartottak táncházat. Felléptek már a Kaláka Fesztiválon, a Ghymes Fesztiválon (Hegymagas), mulattattak a Miskolci Operafesztiválon, a Fröccsfesztiválon, az Avasi Borangoláson, a Görömbölyi disznótorokon, az Ongai Pálinkafesztiválon, a Nyíregyháza-Sóstói Sörfesztiválon, az Aggteleki Gyümölcs Fesztiválon, a Tardi Hurkafesztiválon, az Ónodi Böllérfesztiválon, a tiszaújvárosi Triatlon Hét rendezvényein, a Tokaj-Hegyalja Piacon, a Miskolci Régiségvásáron, a Mádi Szüreti Napokon, Hegymagas „Minden Földi Jó” programjain, a Visegrádi Palotajátékokon, a Füzéri Vár rendezvényein, és számtalan kisebb rendezvényen. 2010-ben vállaltak először utcai mulattatást a Miskolci Kocsonyafesztiválon. A  moldvai zenével foglalkozó, moldvai táncházakat tartó formáció, a népzenei keretekből sokszor kilépve, szívesen játszik közismert nótákat. Az Agyagbanda alaptagjai: Fáy Ádám, Tóth Arnold, Labant Tamás, Barsi Csaba, de nyitottak a fuzionálásra, más zenészekkel való együtt zenélésre. Eddig már több mint 20 zenész játszott az Agyagbandával -  alkalmi jelleggel.

Borangolás 2014

Még egy zenész, pontosabban egy zenekar. Barsi Csaba és az Agyagbanda, akik a múlt 
évben a Nagyavas Felső hódítói voltak. Tánc és zene nagy hangulat és vidám emberek veszik körül őket mikor elhúzzák a nótánkat. Az idén is a Felsősoron lesznek!!!

2014 Tarcal Teréz Nap

Az Agyagbanda egy 2000 óta különböző fesztiválokon és táncházakban zenélő, nem fix összetételű csapat, melynek a kezdetektől állandó tagja Barsi Csaba állítja össze a zenészbaráti körből az adott alkalomhoz legmegfelelőbb bandát. Rendszerint moldvai csángó zenét játszanak, de a Terézia Napra egy jóval szélesebb repertoárt ismerő felállásban érkeznek.

Hegyalján rendszeresen megfordulnak "hangulatfelelős" alapcsapatként és Tarcal sem ismeretlen terep számukra: már ebben az évben is zenéltek itt a faluban egy másik rendezvényen – ahogy Tállyán, Mádon, Tokajban, és a Sárga Borháznál, a Tokaj-Hegyalja Piacon is…
2014 AGYAGBANDA TÁNCHÁZ! (Teleki Kollégium)


Hangulatos esti táncház készülődik élő zenével, a 14 éve működő elismert zenekar közreműködésévelNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése